Cees Mertens

HRM specialist

Na de beëindiging, in 2008, van de HBO opleidingen VPS, CPS-CBC en de HR modules van de opleiding MPS, was het voor Cees een logische stap om te starten als zelfstandig HRM consultant.

“CB advice, Partner in Employee Performance” was de naam van het bedrijf wat hij in 2008 was gestart. In zijn rol als HRM adviseur/consultant zoekt hij altijd naar uitvoerbare oplossingen om het voor ondernemers mogelijk te maken hun strategische doelstellingen te behalen.

Vanaf 2014 is Cees eigenaar van MENS+ en MENS+ WERK.

MENS+ is ontwikkeld vanuit de behoeftes van het MKB en kent naast de reguliere HR ondersteuning ook uitgebreide verzuimbegeleiding.

MENS+ WERK richt zich op de werving & selectie van de juiste kandidaten voor onze relaties binnen het MKB.

Vanaf november 1997 tot juli 2014 was Cees als Hoofd Arbeidszaken werkzaam bij Nyrstar Budel BV. Het betrof een HR staff functie met een adviserende rol voor het Management Team met betrekking tot toepassing van alle relevante Sociaal-Fiscale wet- en regelgeving en de CAO. Als Hoofd Arbeidszaken was Cees verantwoordelijk voor de afdeling Personeels- en Salarisadministratie en gaf hij leiding aan een team van personeels- en salarisadministrateurs. De Nyrstar Groep is een internationale mijn – en smelter organisatie en binnen zijn functie had hij vaak te maken met internationale arbeidsvoorwaarden en belastingregels.

Zijn ruim 30-jarige ervaring op HRM, Personeels- en Salarisadministratie heeft hij opgedaan bij diverse profit bedrijven/sectoren zoals accountancy, toerisme, uitgeverij en metaalproductie.

Zijn specialiteiten zijn o.a.: Compensation & Benefits, Prestatiebeloning, Competency Management, (internationale) Salarisadministratie, HR / Personeelsadministratie, Werkkostenregeling en het toepassen van Duurzame Inzetbaarheid.