Corné Buijs

HRM specialist
Corné Buijs is een Eindhovenaar in hart en nieren en heeft zijn opleidingen op het gebied van Human Resources grotendeels in Brabant gevolgd. Na zijn studie is hij als HR-verantwoordelijke gaan werken binnen de profit sector en heeft zijn sporen verdiend bij bedrijven als Philips Components, Suurlands Vademecum, Robert Bosch, BAM Civiel en Ballast Nedam.

Bij de bedrijven Robert Bosch, BAM Civiel en Ballast Nedam was hij verantwoordelijk voor het mede formuleren, ontwikkelen en implementeren van het HR-beleid binnen de voor hem aangewezen business units.

In zijn rol van HR Manager was hij ook als MT-lid en adviseur van de Ondernemingsraad betrokken bij begeleiding van harmonisatie-, veranderings-, reorganisatie- en verkooptrajecten. Deze trajecten ondersteunde hij van start tot volledige afronding.

Naast deze werkzaamheden was hij lid van diverse werkgroepen met onder andere aandacht voor Compensation & Benefits, Performance Management (in combinatie met interne coaching), Harmonisatie arbeidsvoorwaarden, Talent Management, lease-regeling, Kort Verblijf Buitenlandregeling, Functiewaardering, Competentiemanagement en Duurzame inzetbaarheid.

Na meer dan 25 jaar in een dienstverband werkzaam te zijn geweest en ervaring te hebben opgedaan op het gebied van advisering, begeleiding, beleidsvoorbereidend, tactisch en operationeel management nam hij in 2015 de stap om als zelfstandig ondernemer verder te gaan en zich in te zetten als interim HR Manager bij andere bedrijven.

Zijn uitdaging haalt Corné dagelijks uit andere mensen en omgeving. Als mensen-mens heeft hij een zeer brede interesse en wordt hij gemotiveerd door anderen te helpen of van dienst te kunnen zijn. Corné vindt het plezierig naar anderen te luisteren en oog te hebben voor de behoeften en wensen van de ander. Ook denkt Corné graag “out of the box” en neemt anderen hierin mee.

Hij houdt van netwerken en komt graag in contact met andere mensen. Hierdoor brengt hij mensen met elkaar in verbinding om zo tot optimalisaties, samenwerking te komen. Het enthousiasmeert hem enorm om anderen (weer) mede door hem in beweging te krijgen.

Door continue naar het halfvolle glas te kijken, te analyseren en zaken aan te pakken streeft hij naar (organisatie- en mens)ontwikkeling en concrete resultaten.

Zijn levensmotto is dan ook: Zeg wat je doet en doe wat je zegt.